I Ängelholms 500års jubileumsmagasin

Vi fick äran att vara med i ett stycke historia när det var dags för Ängelholms 500 års jubileumsmagasin att tillverkas.

Läs hela magasinet här.

Mohammad ger kunglig behandling.

Som pojke tränade han på att raka bort skum från ballonger på brodern Samers populära salong i Jordanien. Sedan drygt ett år har Mohammad Alasmar sin egen barberarsalong i Ängelholm. Och kunderna kommer från när och fjärran för att få en riktigt kunglig behandling.

foto joakim palm karlsson
”Royal Treatment” ropar skylten på Storgatan 64, och det är precis det som Mohammad Alasmar och Frida Johansson vill erbjuda. Innanför dörren möter också en passande sober inredning med mörk träpanel och röda skinnfåtöljer.
– Många säger att vi verkligen lever upp till vårt namn och det är härligt att se hur kunderna slappnar av. Det finns de som somnar och snarkar sig igenom behandlingen, berättar Frida.
Frida, med rötterna i Munka Ljungby, och Mohammad från miljonstaden Amman i Jordanien har på kort tid lyckats skapa en blomstrande rörelse. Deras affärsidé – att raka och vårda skägg – ligger minst sagt rätt i tiden.
– Jag har alltid velat starta eget, så timingen var perfekt. I Jordanien är det vanligt med skägg, men jag har förstått att det var längesedan det var trendigt i Sverige, säger Mohammad.
Att skägg nu är högsta mode innebär förstås inte automatiskt att män börjar gå till en barberare. Bra karl reder ju sig själv…
– Många av våra kunder kommer första gången med ett presentkort som de har fått av sin fru. Sedan upptäcker de skillnaden när ett proffs tar hand om deras skägg eller rakning och fortsätter komma på egen hand, berättar Frida.
Det är Frida, som är utbildad kommunikatör och fotograf, som sköter marknadsföringen och allt det praktiska runt företaget.
– Marknadsföringen är viktig, men det är nog ryktesspridningen som ger oss mest kunder. Många säger att de hört mycket gott om Mohammad, och han är verkligen mån om att leverera hög kvalitet varje gång. Våra kunder kommer från Malmö i söder till Oslo i norr, säger Frida.
Genomsnittskunden beskriver de som en småbarnspappa i 30-årsåldern som vill unna sig lite guldkant och hålla sig fräsch. – Det är många som provar att ha skägg, men som har svårt att få det snyggt. Jag tittar på ansiktsform och skäggväxt och formar sedan utifrån varje persons förutsättningar. Alla kan få ett snyggt skägg. Man kan också färga skägget och få det att se fylligare ut, berättar Mohammad.
Mohammad, som kom till Sverige för fem år sedan, trivs både i sitt nya hemland och i Ängelholm. Och jobbet i salongen ger honom bra svenska-träning.
– Ja, jag pratar hela tiden med kunderna. Ängelholm är jättefint, även om jag kan sakna lite liv och rörelse. Men jag får väl testa att gå på en Röglematch eller ett derby mellan HIF och Malmö. Där lär det vara lite mer ”waaaaah”, säger Mohammad och gestikulerar vilt med armarna.
Royal Treatment firade nyligen 1-årsjubileum, men Mohammad drömmer redan om att utveckla verksamheten. – Om tio år hoppas jag ha flera salonger. Men till att börja med skulle jag vilja anställa fler och ha öppet alla dagar i veckan. Det hade också varit roligt att samarbeta med frisörskolan här i Ängelholm. Idag verkar det inte finnas någon riktigt bra barberarutbildning, säger Mohammad.

foto joakim palm karlsson
av yvonne persson foto joakim palm karlsson

 

Premiär för webbshoppen!

Det är mycket som ska göras inför jul och kanske bor ni inte i närheten av Ängelholm men vill så gärna ändå ge en kär vän ett presentkort på Royal Treatment i julklapp…

NU KAN NI KÖPA PRESENTKORT PÅ VÅR HEMSIDA!

Betalning sker med PayPal och skickas smidigt hem i brevlådan.

Nu kan du köpa presentkort på royaltreatment.se

Nu kan du köpa presentkort på royaltreatment.se

V76 by Vaughn med Ari Koponen

Idag fick vi besök av Ari Koponen (frisör/utbildare) och Patrik Manzi (säljare) från det nyaste vi har på hyllan; V76 by Vaughn.
Ari hjälpte oss att lära känna det nya märket lite närmare och visade på våra modeller, Kimme och Poe, hur man kan använda produkterna.

v76.1 v76.2 v76.3 v76.4
Tack idag till Ari och Patrik från V76 by Vaughn och tack till modellerna Poe och Kimme!

Konst på stan

Denna veckan är det Konst på stan i Ängelholm. Självklart stödjer vi de lokala konstnärerna!

Vi fick ha äran att ha två verk av Definition Happiness by Linnea Johansson i vårt fönster.

Tavlorna är till salu och hon tar även emot beställningar. Spana in henne, hon är superduktig!

Facebook & InstagramRoyal Treatment - Konst på stan 12122587_1058520077513952_4087598382315527677_n

Våra kunder är bäst!

Våra kunder är så fantastiska! De är oerhört trevliga, kommer med roliga och intressanta samtalsämnen, de får oss att skratta och framförallt sprider de otroligt fina ord om oss!

Här fick vi ett hjärtligt tack från Mårten som var inne på en kunglig behandling på sin bröllopsdag.

Ett stort tack till Mårten och alla ni andra härliga kunder!

Royal Treatment - Bröllop

Royal Treatment – Bröllop

Royal Treatment på Babor Blue Spa

Två fantastiska dagar i Stockholm har vi precis haft tillsammans med Babor.

Mohammad höll seminarier i grooming på Babors kundkväll på Blue Hotel Lidingö för bland annat hudterapeuter och salongsägare. Dessutom var vi på utbildning på Babors kontor.

Och lite sightseeing såklart!

Royal Treatment - Babor

Seminarier på Babor Blue Spa Hotel

Royal Treatment - Babor

På Blue Hotel Lidingö

Royal Treatment - Babor

Babors kontor

Royal Treatment - Babor

Är kungen redo för en Royal Treatment?