Om oss

Mohammad Alasmar är Royal Treatment!

 

Som ung var han mest intresserad av att hänga med kompisarna och hitta på bus, men hans storebror Samer tyckte att han fick ta sig i kragen och tvingade honom att lära sig barberaryrket undertiden han gick i skolan. Samer hade och (har fortfarande) en egen salong och arbetade tidigare som barberarlärare, bättre utgångspunkt kunde han inte ha fått.

Det första man får lära sig som frisör/barberare i Jordanien är att raka med kniv. Han fick först träna på hur han skulle hålla kniven, efter det började han öva på en ballong. Han la rakkräm på en uppblåst ballong och skulle raka bort krämen utan att ballongen skulle sprängas, allt för att hitta det rätta lätta trycket. Ett antal ballonger senare var det dags att börja träna på riktiga skägg. Familj och vänner fick ställa upp som övningsobjekt. Han pappa sa till honom att om Mohammad skulle råka skära honom skulle han få sig en smäll! Det var motivationen som räckte, det blev inte en enda smäll!

När rakningen satt som den skulle fick han lära sig det näst viktigaste inom frisör/barberaryrket; Service, kundbemötande och professionalitet. Först på tredje plats på utbildningsagendan kom frisörbiten.

När Mohammad gick ut skolan och tränat färdigt började han jobba på sin brors salong. De blev ett riktigt team och var kända i sin del av Amman som de två bästa barberarna.

Tiden gick och Mohammad ville prova sina vingar. Han hade siktet inställt på Canada men hamnade av en slump i Sverige och trivs som fisken i vattnet, även om det kan var lite väl lugnt i jämförelse med myllrande Amman.

Drömmen om en egen salong växte i takt med att han lärde sig språket och det Svenska sättet. 2014 var det äntligen dags, Royal Treatment öppnade!